Blogpost
13 maart
  • B

Start van fase 1!

Fase 1 is nu echt begonnen in Sligro Gent. Op verschillende plaatsen wordt er hard gewerkt om “zaken voor elkaar te krijgen”.

Het restaurant is inmiddels gesloten en volledig geamoveerd. Na die sloop kwam er een (onverwachte) betonvloer tevoorschijn, die in een latere fase verwijderd zal worden (zie foto). Ook is de rechter-achterhoek inmiddels helemaal leeg gemaakt en afgeschermd met zeilen. Achter die zeilen hebben de bouwvakkers de afbouwdelen gesloopt en is de ruimte leeggemaakt (zie foto). Zo wordt deze gereedgemaakt voor wederopbouw. Op die plaats worden immers een gloednieuwe (geconditioneerde) AGF-afdeling en een visafdeling gerealiseerd. In de linker-achterhoek is achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe vriescel. Deze is inmiddels opgebouwd uit cel-panelen (zie foto) en nu wordt de geïsoleerde vloer geplaatst. Deze is eerst uitgegraven om zo een gelijk niveau te kunnen realiseren met de winkel- en magazijnvloer.

Op de verdieping wordt hard gewerkt aan de realisatie van allerlei technische leidingen die aan het dakvlak komen te hangen (zie foto). Om iets preciezer te zijn: ze komen te hangen aan speciale ophangbalken die tussen de constructie gemaakt zijn, om zo te voorkomen dat het dakvlak te zwaar belast zou worden. Deze technische leidingen zijn zeer divers en variëren van ventilatie-kanalen tot sprinklerleidingen en van kabelgoten tot ophangpunten voor de verlichting.

In de vestiging is overal signing aangebracht om de klant te attenderen op de verbouwing (zie foto’s). Via plattegronden wordt de klant ook gewezen op de tijdelijke locaties waar de verschillende productgroepen staan. Sligro vindt het immers érg belangrijk dat de klant - óók gedurende de verbouwing - fatsoenlijk inkopen kan blijven doen. Om die reden zijn de bouwdelen in de vestiging ook netjes afgeschermd zodat bouwvakkers en klanten elkaar niet in de weg lopen. Al bij al een geoliede samenwerking tussen het Bouwteam van Sligro (met o.a. OBIB, Merchandising en IT), diverse externe leveranciers, meestal onder aansturing van aannemingsbedrijf Fraanje en de lokale operatie onder leiding van vestigingsmanager Kurt Neyrynck, die er ondanks (of misschien wel dankzij) de verbouwing veel zin in heeft om de klanten te ontvangen in zijn vestiging (zie foto’s).

Kom dan ook gerust eens kijken hoe het er bij staat!

  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G