Blogpost
22 mei
  • Capture

Fase 2 en vooruitblik op fase 3

Terwijl velen van jullie genoten van het extra lange Pinksterweekend, werd er bij Sligr Gent hard gewerkt aan de volgende fase van onze verbouwingen! 

Vloeren coaten voor de slagerij, poelier, kaas, zuivel, tapas, vleeswaren, diepvriesafdelingen en een deel van de bakkerij

Kortom: na de vis- en AGF-afdelingen zijn dit zeer belangrijke onderdelen van onze versafdelingen. 

Wat kan je verwachten in fase 2?

Een van de opvallendste vernieuwingen in dit deel zijn de drie “inloopcellen”: gekoelde ruimtes waar je als klant, zelf doorheen kan lopen om producten te bekijken en te kiezen. In onze vestiging in Gent worden er een kleine inloopcel bij de slagerij en de poeliersafdeling gerealiseerd, en een grote inloopcel voor zuivel- en kaasproducten. Dit is een nieuwe en innovatieve ontwikkeling binnen de Sligro-ZB formule.

Het voorbereidend werk van fase 2 loopt door tot en met week 21. In week 22 zullen de afdelingen worden ingericht met goederen, zodat wij jullie vanaf maandag 3 juni 2024 kunnen verwelkomen in onze vernieuwde afdelingen.

Vooruitblik op fase 3

Gelijktijdig met het afronden van fase 2, starten wij met de voorbereiding voor fase 3. Deze fase omvat het plaatsen van zes nieuwe kassa’s en het afwerken van de balie bij de ingang. Vanaf week 23 beginnen we met de volledige realisatie van de bakkerij en het opbouwen van stellingen voor wasmiddelen, reinigingsmiddelen, papierwaren en disposables. De opbouw en inrichting van deze afdelingen zullen tegen het einde van week 25 gereed zijn, zodat je hier vanaf week 26 je inkopen kan komen doen.  

Wat is de zomermaanden?

Vanaf week 26 starten wij met de nieuwe afdeling voor wijnen en gedistilleerd. Deze afdeling zal voor 95% gereed zijn tegen het einde van week 29, waarna de bouwvakkers voor drie weken met zomervakantie gaan. De zomervakantie loopt in de weken 30, 31 en 32.

Fase 5 en de laatste stappen

Op maandag 12 augustus 2024, in week 33, beginnen we aan fase 5. In deze laatste fase worden productgroepen als koek, snoep, koffie, thee, en andere droge kruidenierswaren geplaatst. Daarnaast wordt er een gezellige koffiecorner gerealiseerd. Achter de schermen worden ook de verdieping gerenoveerd en het buitenterrein opnieuw ingericht en geasfalteerd. Deze fase zal naar verwachting in week 37 gereed zijn, zodat u vanaf week 38 volledig kunt genieten van onze vernieuwde vestiging. Daarna volgen nog enkele nazorg-activiteiten tot aan de heropening, waarvan de datum nog niet definitief is vastgesteld.

Kom langs en volg de vooruitgang

De nieuwe contouren en uitstraling van onze vestiging worden steeds duidelijker zichtbaar. Ook buiten begint de gevel al de herkenbare contouren van een echte Sligro te laten zien. 

Wij nodigen je van harte uit om de vooruitgang met eigen ogen te komen bekijken. Wij kijken ernaar uit om u binnenkort te mogen verwelkomen in onze verniuewde en verbeterde vestiging!

  • Capture